Tips på saker att se och göra i Vancouver

Gastown är en historisk stadsdel som grundades på 1800-talet. Området är känt för sina vackra byggnader i viktoriansk stil, sina mysiga kullerstensgator och sitt kulturella arv.

Gastown är också hem för några av Vancouvers mest kända landmärken, inklusive den ångdrivna klockstapeln Steam Clock och den gamla Vancouver Police Station. Längst huvudgatan Water Street finns många restauranger, barer och butiker med allt från mat och dryck till konst och souvenirer.

Yaletown är en livlig stadsdel som har förvandlats från ett industriområde till en modern och trendig stadsdel. Vackra kullerstensgator, historiska tegelbyggnader och många restauranger, kaféer och barer lockar både lokalbefolkningen och turister.

Den som vill shoppa ska söka upp antingen Granville Street, ungefär halvvägs mellan hotellet och city, eller Robson Street, mitt inne i centrala Vancouver intill Yaletown.

Intill Robson Street ligger BC Place, en enorm multifunktionsarena byggd 1983. Den har varit värd både för vinter-OS 2010 och fotbolls-VM 2015, och kommer att användas under fotbolls-VM 2026. Till vardags är den hemmaarena för fotbollslaget Vancouver Whitecaps FC och rugbylaget BC Lions.

Granville Island Public Market (öppet 9-18) på den lilla ön Granville passar för alla som vill uppleva stadens livliga kultur och smaka på några av de bästa lokala råvarorna som Vancouver har att erbjuda. Marknaden erbjuder en mångfald av lokalt producerade varor, inklusive färsk frukt och grönsaker, fisk och skaldjur, kött och charkuterier, ostar och bakverk.

Stanley Park, belägen på en halvö norr om staden, ger en enorm utsikt över bergen och vattnet. Här finns bland annat Vancouver Aquarium, en samling av totempålar skapade av First Nations-folken i British Columbia, och vackra trädgårdar att vandra i.

Science World (öppet 10-17) är en interaktiv vetenskapsutställning som är perfekt för besökare i alla åldrar, med spännande aktiviteter och utställningar. Inträdet kostar 32,20 CAD.

Vill du ta en lång promenad och kanske njuta av solnedgången är English Bay rätt plats. Är vädret bra går det att bada, sola eller kanske spela beachvolley.