Kristofer Palmvik.

Ugnsbakade äppelskivor med krispigt frötäcke

By Kristofer Palmvik ·

Ingredienser

Äppelblandning:

4-5 äpplen
2 tsk kanel
1/2 tsk kardemumma
1 msk honung

Frötäcke:

1 dl solrosfrön
2 msk kokosolja
1 msk honung
1 tsk kanel
1 nypa salt

Instruktioner

Sätt ugnen på 175°C.

Skär äpplena i tunna skivor, ungefär 0,5 cm tjocka. Lägg dem i en ugnsform.

Blanda äppelskivorna med kanel, kardemumma och honung direkt i formen.

Smält kokosoljan.

Rör ihop kokosoljan med honung, solrosfrön, kanel och salt. Fördela jämnt över äpplena

Grädda mitt i ugnen ca 25-30 minuter tills äpplena känns mjuka när du sticker i dem och frötäcket har fått fin färg

Tips

Använd gärna bakplåtspapper i formen - då är det lätt att diska

Om du vill ha mer krispighet, strö över extra solrosfrön de sista 5 minuterna

Servera gärna med vaniljglass, yoghurt eller vispad kokosgrädde

Gillar du mer kryddor kan du också tillsätta malen ingefära, extra kardemumma, eller en nypa kryddnejlika

Ugnsbakade äppelskivor med krispigt frötäcke publicerades ursprungligen 2024‑10‑05